{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google "uči" svoje samovozeće automobile da budu posebno pažljivi u blizini djece

2.11.2015. u 19:21
11
8
Google "uči" svoje samovozeće automobile da budu posebno pažljivi u blizini djece
11
Kompanija Google već duže vrijeme razvija samovozeće automobile, a sada ih "uči" da budu posebno oprezni kada se nađu u blizini djece.


Googleov softver za samovozeće automobile "razumije" da se djeca mogu ponašati drugačije u odnosu na odrasle, da je njihovo kretanje ponekad teško predvidjeti, ali i da se mogu teže primijetiti ako se nalaze iza parkiranih automobila.

Kompanija je iskoristila i Halloween za testiranje, kada su djeca bila odjevena u kostime, zbog čega je njihov izgled odstupao od normalnog. To je također pomoglo automobilima da bolje razlikuju djecu od odraslih.

"Ove sedmice su djeca trčkarala oko sjedišta Googlea, a njihove roditelje smo zamolili da se kreću oko parkiranih automobila. To je pomoglo da unaprijedimo naše senzore, tako da su uspjeli prepoznati djecu po njihovom obliku i visini, čak i kad su djeca bila odjevena u kostime" saopćeno je iz Googlea.

Google nije otkrio detalje o tome kako se tačno automobili ponašaju kada su djeca u blizini osim da se radi o "mnogo pažljivijem ponašanju".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: