{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google+ u novom ruhu, posebna pažnja posvećena fotografijama

15.5.2013. u 23:19
21
2
Google+ u novom ruhu, posebna pažnja posvećena fotografijama
21
Google+ u novom ruhu, posebna pažnja posvećena fotografijama
Foto: AFP
Google je danas predstavio najznačajnije unapređenje svoje društvene mreže Google+.
Redizajnirani Google+ nudi uredno okruženje sa više kolona, koje se mogu skupiti u jednu ili podijeliti u tri, zavisno od veličine ekrana. Web interfejs druge najpopularnije društvene mreže na svijetu postao je ljepši i dinamičniji. Podešeno je da se nove objave odmah pojavljuju na vrhu ekrana, što je dovelo do bolje preglednosti. Kako je objašnjeno, omogućeno je lako pregledanje svih stvari koje dijelite s drugima i to u vidu "novine bez kraja".

Automatske hashtag oznake Google+ samostalno ubacuje u postove, te na osnovu njih povezuje sa sličnima.

Opcija Hangout sa novim interfejsom i smajlijima integrisana je i na Android i na iOS platformu, tako da s više prijatelja istovremeno možete razmjenjivati poruke i videopozive. Doživljaj upotpunjuju efekti i animacije.

Otkako je lansiran prije dvije godine, Google+ se zasniva na krugovima, što korisnicima omogućava da određene sadržaje dijele sa specifičnim grupama poput kolega, članova porodice, prijateljima i slično. Utvrđeno je da se više od polovine dijeljenja na Google+ odvija upravo u privatnim krugovima.

Foto: AFP
Foto: AFP


Fokus noviteta na Google+ bio je na fotografijama. Uvedene su nove opcije njihovog editovanja i dijeljenja, poput onih kojima možete automatski "ispeglati" bore ili "ugladiti" zrnaste fotografije.

Očigledno je da Google više nije zadovoljan drugim mjestom u poretku svjetskih društvenih mreža, te da se od danas predstavljenih unapređenja mnogo očekuje.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: