Nova funkcija
1

Google SOS Alerts pružat će informacije koje će vas uputiti na sigurno mjesto tokom katastrofa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Google će vam olakšati da dođete do informacija koje će vas uputiti na sigurno mjesto tokom katastrofa. SOS Alerts, ili u prijevodu "upozorenja", su funkcije koje ova kompanija dodaje u mape i pretragu, s ciljem pružanja informacija za korisnike tokom katastrofa.

"Tehnologija igra vitalnu ulogu u pružanju informacija koje će vas i vaše najbliže uputiti na sigurno mjesto tokom katastrofa", saopćili su iz kompanije Google. Njihova nova funkcija uključuje mape, izvještaje, hitne brojeve telefona i prijevode lokalnih fraza.

Iz Googlea kažu da će velike prirodne, vještačke ili humanitarne katastrofe aktivirati upozorenja, ali ne mogu garantirati da ćete vidjeti SOS upozorenje za svaku veliku krizu".

Facebook je u prošlosti kritikovan zbog uočenog nedostatka dosljednosti u vezi sa sopstvenim alatom za hitne slučajeve i sigurnosnom provjerom. Također je optužen za nepotrebno širenje straha.

U Google mapama SOS obavještenja će vam reći šta se dešava u tom području, upozoravaju na zaključke o putevima i upućuju vas u vanredne resurse, kao što su korisni brojevi i web lokacije.

U pretrazi, SOS Alerts će vam ponuditi različite nivoe detalja, u zavisnosti od toga koliko ste blizu incidentu.

Vezani članci