Tehnologija
0

Google šminkeraj

Sarajevo-x.com
Google, koji je poznat po svom minimalističkom dizajnu i prazničnim logoima, od danas za personalizovane stranice nudi i dinamičke skinove koji se mijenjaju sa dobom dana i vremenskim prilikama.

Trenutno je u ponudi šest skinova: plaža, autobuska stanica, panorama grada, laku noć skin, čajna kućica i sezonska panorama.

Ovaj novi paket skinova napravljen je da bi se korisnici osjećali ugodnije, rekla je to Marissa Mayer, proizvodni menager Googlea.

"Google je postao kapija za ulazak na internet za mnogo ljudi. Mi jednostavno želimo da taj prostor učinimo ugodnim poput dnevne sobe," rekla je Marissa.

Unošenjem poštanskog broja na kojem se nalazite, Google skinovi će reflektovati sve ono što se dešava vani. Bilo da je riječ o dobu dana ili vremenskim prilikama. Naravno, Bosne i Hercegovine ovdje nema, ali nema ni Austrije i još nekih "važnijih" zemalja.

Ovi dizajni će donijeti i skrivena iznenađenja, poznata kao "Easter eggs" koji će se moći naći u određeno doba dana. Mayerova nije htjela previše otkrivati, samo je rekla da će to biti prava poslastica za high-tech geekove sa smislom za humor.

Google peronalizovane stranice postoje već skoro dvije godine i prilagodljive su za svačije specifične potrebe.