{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google promijenio logo u čast Dana planete Zemlje

S
22.4.2012. u 16:59
7
2
Google promijenio logo u čast Dana planete Zemlje
7
Google promijenio logo u čast Dana planete Zemlje
Američki internet pretraživač Google danas je promijenio izgled svog loga, obilježavajući Dana planete Zemlje.
Prije 41 godinu u Americi je pokrenuta akcija o životnoj sredini pod nazivom Dan Zemlje i za taj dan je izabran 22. april. Akcija je stekla veliki publicitet i Dan Zemlje je ustanovljen najprije u SAD, a od 1992. godine službeno se obilježava.

Tog dana je na Konferencija UN o životnoj sredini i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, usklađen dalekosežni program za unapređenje održivog razvoja.

Na prijedlog bolivijske vlade, 2009. godine Generalna skupština UN proglasila je 22. april međunarodnim Danom planete Zemlje.

Cilj akcija i manifestacija koje će se održavati širom svijeta jeste podizanje nivoa ekološke svijesti, edukovanje i motivisanje građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje planete Zemlje.

Ovaj dan posvećen je borbi protiv ugrožavanja životne sredine i širom svijeta se organizuju različite manifestacije da bi se skrenula pažnja na to da svaka nastupajuća godina može biti prekretnica za unapređenje klimatske, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: