{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google pripremio Android Go za mobitele sa slabijim specifikacijama

5.12.2017. u 09:08
3
20
Google pripremio Android Go za mobitele sa slabijim specifikacijama
3
Google pripremio Android Go za mobitele sa slabijim specifikacijama
Kompanija Google je na svojoj godišnjoj I/O konferenciji za developere održanoj u maju obećala da će ponuditi verziju operativnog sistema Android Oreo namijenjenu uređajima sa slabijim specifikacijama, a ta verzija će uskoro biti dostupna.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Radi se o operativnom sistemu Android Go koji je već ustupljen proizvođačima uređaja i developerima, a uskoro će biti dostupan i korisnicima. Android Go je verzija Androida Oreo dizajnirana tako da radi bolje na smartphoneima s 512 MB ili 1 GB RAM-a. Poređenja radi, smartphone Pixel 2 posjeduje 4 GB RAM-a, dok iPhone X ima 3 GB RAM-a. Samsungov Galaxy Note 8 nudi čak 6 GB RAM-a.Teško je postići da isti operativni sistem radi na flagship i najjeftinijim uređajima, ali Google tvrdi da će savladati taj izazov. Uređaj sa OS Android Go koristi "Go verzije" brojnih Googleovih aplikacija, uključujući glavnu Google aplikaciju, Google Assistant, Google maps, Gmail i druge.Neke od tih aplikacija, kao što je YouTube Go, imaju specijalne mogućnosti za preuzimanje sadržaja putem Wi-Fi mreže, dok su u drugim slučajevima Go verzije radikalno manje od standardnih aplikacija.

Manje aplikacije i "lakši" OS koriste znatno manje memorije, zbog čega uređaji sa slabijim specifikacijama imaju bolje performanse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: