{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google prekršio zakone o privatnosti

S
17.2.2010. u 16:10
0
3
Google prekršio zakone o privatnosti
0
Google prekršio zakone o privatnosti
Američki Elektronski informacioni centar za privatnost (Epic) zatražio je od nadležne federalne agencije da ispita novi Googleov servis za mrežno druženje Buzz sedam dana nakon njegovog pokretanja.
Centar je podnio žalbu američkoj Federalnoj trgovinskoj komisiji - prenosi BBC.

U dokumentu se navodi da je Buzz, koji je dio Googleovog servisa elektronske pošte, "varljiv" i da krši zakone o zaštiti potrošača.

Google je do sada dva puta unosio izmjene u novi servis, reagujući na proteste korisnika, koji su zabrinuti zbog narušavanja svoje privatnosti.

Kanadski zvaničnici takođe ispituju da li Buzz krši zakone o zaštiti privatnosti.

Google još nije učinio dovoljno. Twitter je sajt za mrežno druženje i ljudi znaju u šta se učlanjuju. Sa Googleovom elektronskom poštom, korisnici koji se prijave žele uslugu elektronske pošte, a ne servis za mrežno druženje", izjavio je pravni savjetnik Epica Kim Nguyen.

Buzz je automatski aktiviran na nalozima elektronske pošte 176 miliona korisnika.

Od Federalne trgovinske komisije zatraženo je da se korisnicma googleovog servisa za elektronsku poštu ponudi opcija da se uključe u Buzz po svojoj volji.

Komisija je dobila i zahtjev da naloži Googleu da ubuduće od korisnika traži odobrenje za unošenje materijalnih izmjena u svoju politiku zaštite privatnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: