Već u prodaji
7

Google predstavio mobitele Pixel 3a i 3a XL

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Kompanija Google je predstavila dva nova smartphonea, Pixel 3a i Pixel 3a XL koji su već dostupni u prodaji i predstavljaju jefiniju alternativu flagship Pixel P3 porodici.

Iako su jefitiniji, smartphonei imaju odličnu Pixel kameru koja je Googleova prepoznatljiva prednost, ali je stražnja strana uređaja napravljena od plastike, ne od stakla. Također, uređaji imaju slabiji Snapdragon 670 procesor, ograničeni su na 64 GB interne memorije te nemaju mogućnost bežičnog punjenja niti su otporni na vodu. Oba uređaja posjeduju 3,5 mm utore za slušalice.

Pixel 3a ima 5,6-inčni Full HD+ OLED ekran, dok je Pixel 3a XL dobio 6-inčni Full HD+ OLED ekran. Oba uređaja posjeduju stereo zvučnike i Bluetooth 5.0 povezivos, 4 GB RAM-a te podržavaju brzo punjenje, 3a napaja baterija od 3.000, a 3a XL baterija od 3.700 mAh.

Pixel kamera ima podršku Night Sight tehlonogije i posjeduje jedan od najboljih portret modova na smartphoneima. Recimo da je nazad kamera od 12, a naprijed od 8 megapiksela u oba slučaja.

Google je obećao tri godine sigurnosnih nadogradnji za Android.

Pixel 3a košta 399, a 3a XL 479 dolara.