Košta 249 dolara
26

Google počeo prodavati kameru koja sama snima zanimljive trenutke

Klix.ba
Google je prošle godine predstavio svoju malu kameru Clips koja koristi virtualnu inteligenciju kako bi snimila nešto što joj se učini zanimljivim, a prodaja ovog uređaja počela je danas.

Dosad nije bilo poznato mnogo detalja o kameri osim njene zanimljive funkcije da sama pravi fotografije i videosnimke. Danas je već poznato kako kamera košta 249 dolara i dostupna je za kupovinu uz besplatnu dostavu.

Google kameru Clips najviše preporučuje roditeljima koji vole mnogo fotografisati svoju djecu. Clips kamera uvijek vreba pravi trenutak za fotografiju. Idealno je da kamera stoji na mjestu odakle ima najveći pregled sobe ili nekog drugog prostora.

Naprimjer, nakon što smjestite kameru na stol koji gleda u dnevni boravak ona će uz pomoć ugrađene umjetne inteligencije birati najzanimljivije trenutke i snimati kratke videozapise od sedam sekundi ili jednostavno "uhvatiti" nekoliko fotografija. Kamera može prepoznati lica, raspoloženja i slične stvari te tako traži savršeni trenutak za snimanje.

Svi videosnimci i fotografije koje snimi Google Clips spašavaju se u kameri i može im se pristupiti putem mobilne aplikacije. Kamera na poleđini ima zakačku, zbog koje je vjerovatno i dobila naziv Clips, tako da je možete zakačiti gdje god želite.