Tehnologija
0

Google plus imat će 400 miliona korisnika do kraja 2012. godine

Sarajevo-x.com
Društvena mreža Google plus imat će više od 400 miliona korisnika do kraja 2012. godine, najnovija su predviđanja američkog analitičara Paula Allena. Allen je uzeo u obzir da je Google plus od svog pojavljivanja dostigao broj od 62 miliona korisnika.

Allen kaže da je također uzeo u obzir da se svaki dan prijavljuje 625.000 novih korisnika i da će se broj povećati jer 700.000 android telefona bude prodato svaki dan i zato što je Google plus sada jednostavniji za korištenje od najnovije izmjene na Facebooku - Timelinea. Rezultati ovog predviđanja objavljeni su na Google plus.

"Moji podaci zasnovani su na trenutnom porastu broja korisnika i analizi drugih postojećih društvenih mreža. Naredna godina pripada Google plus platformi. Mnogi slavni prebacuju svoje naloge na Google plus i to je doprinijelo rastu popularnosti ove društvene mreže", dodao je Allen, prenosi Daily Mail.

Postojeći broj korisnika Google plusa, pa čak i predviđanja o porastu broja korisnika i dalje su znatno manja od 800 miliona korisnika koliko ih ima Facebook.

Međutim, Global Wax Index objavio je da Google plus zapravo ima 150 miliona korisnika, mnogo više nego što je Allan rekao. Nekoliko inžinjera iz Googlea su kritikovali Google plus i tako otežali same početke ove društvene mreže.