Predstavljanje 7. maja
9

Google Pixel 3a će biti dostupan u novoj boji

Klix.ba
Poznati tipster s Twittera Evan Blass je objavio rendar smartphonea Google Pixel 3a u novoj boji,

Blass piše da se radi o "jedva ljubičastoj boji" koja će biti opcija za buduće kupce Pixela 3a uz crnu i bijelu boju koje smo već ranije vidjeli. Smartphone u novoj boji posjeduje žuto dugme za pokretanje i gašenje uređaja za razliku od narandžastog dugmeta na bijelom modelu.

Možda se radi samo o slučajnosti, no moguće je da nova boja ima veze s filmom "Avengers: Endgame", a Google je prošle sedmice saopćio da se kolekcija od pet Marvelovih superheroja pridružuje Playmoji AR emotikonima ekskluzivnom dostupnih na Pixelu 3. a oni oštrog oka su primjetili da se Pixel 3 prijavljuje u filmu.

Ostaje pitanje koji će naziv Google izabrati za novu boju. Prošle godine je Pixel 3 bio dostupan u Just Black crnoj i Not Pink boji, a godinu dana ranije smo imali priliku vidjeti Kinda Blue boju u slučaju Pixela 2.

Očekuje se da će Pixel 3a biti dostupan u dvije veličine te da će se na tržištu pojaviti 5,6 i 6-inčni modeli s OLED ekranima rezolucije 1080p. Oba modela će imati srednje specifikacije uključujući 4 GB RAM-a, Snapdragon 670 procesor, bateriju od 3.000 mAh i stražnju kameru od 12 megapiksela. Mogli bi imati i tradicionalni 3,5 mm utor za slušalice.

Predstavljanje se očekuje 7. maja.

Vezani članci