{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google otkrio mapu skrivenog blaga Kapetana Kidda

1.4.2013. u 16:13
0
4
Google otkrio mapu skrivenog blaga Kapetana Kidda
0
Google otkrio mapu skrivenog blaga Kapetana Kidda
Kompanija Google postavila je izazov za milione korisnika da krenu u potragu za blagom koristeći novi piratski stil "treasure mode" (model blaga) na svojim mapama.
Objavljen je i video koji objašnjava kako je Street View podzemni tim otkrio kovčeg koji sadrži izgubljene mape koje su pripadale piratu Williamu Kapetanu Kiddu tokom ekspedicije u Indijskom okeanu. U njemu se nalazi i vizuelno objašnjenje kako razotkriti skrivene simbole za blago u mapama digitaliziranim pomoću 3D nanoskenera.

"Za mapu se govorilo da sadrži ključ Kapetanovog skrivenog blaga koje je davno izgubljeno. Mapa sadrži kodirane simbole i kodove te je nije moguće u potpunosti dešifrirati. Predstavljamo vam model blaga na Google Maps i pozivamo cijeli svijet da se udruži u traženju tragova", izjavio je marketing menadžer Mike Pegg.

Model blaga nalazi se u gornjem desnom uglu prozora Google Mapsa u okviru kojeg se nalazi Street View funkcija u modelu teleskopa, sa fotografijama ulica širom svijeta.

Google tvrdi kako skriveni simboli mogu biti razotkriveni uz pomoć sunčeve svjetlosti na kompjuterskom ekranu, spajanjem mapa na telefonu i tabletu kao puzzle ili čak zagrijavanjem laptopa na štednjaku.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: