Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
obecavamo 100.000 obnovljivih izvora😂
Podrzavam i zelim im jak vjetar...
Robovi smo sistema ko je gledao matrix zna o čemu pričam
Lazu. Te vjetrenjace i solarni paneli vec pocinju da pokrivaju ogromne povrsine netaknture prirode u sjeverozapadnim dijelovima Amerike. To je za plakanje kada vidis prizore potpuno netaknute prirode poplocane kilometrima solarnih panela i kilometrima vjetrenjaca. Sve je to proizvod lobiranja sa vrlo malim prilivom elektricne energije i velikom kolicinom propagande.
@issue Danska mozda nema izbora. Hidroelektrane porizvode ogromne kolicine energije koje Danska mozda ne moze da realizuje zbog svoje geografije. Na primjer, kada je vjeter najvise prisutan u Americkim prerijama, a to je u proljece, tada je ogroman protok vode u rijekama zbog topljenja snijega u Rocky Mountains planinama tako da vjetrenjace ne trebaju. A, kada je susa u sred ljeta, tada i vjetra ima mnogo manje i vjetrenjace rade manjim kapacitetom.
@issue Vidis, to je estetsko zagadjenje okolisa. Narusava prirodnu lijepotu krajolika.
ovo je nama predaleko za razmišljanje, kod nas se još grom kao prirodna pojava mora objasniiti
Zamisli sad neki nas politicar ponudi Google besplatno i zemlju i sve u BiH da ulozi par milijardi eur u obnovljivu energiju. Nije lud... bolje odmarat nego slat molbe i dopise
Ne bi oni to ni prihvatili. Rizik veliki, ali ideja je dobra. Samo se tako mogu dovesti investitori. Manji naravno.