Servis je moguće izbjeći
3

Google lansirao Pixel Diagnostic aplikaciju i upute za popravak Pixel mobitela

D. B.
Kompanija Google je predstavila novu Pixel Diagnostic App aplikaciju namijenjenu Pixel smartphoneima, a također je pripremila i nove upute za popravke na engleskom i francuskom jeziku, kako bi se mobiteli mogli lakše popravljati.

Pixel Diagnostic App korisnicima omogućava da testiraju svoje Pixel mobitele prije i poslije popravki te da provjere da li njihov uređaj funkcioniše ispravno. Aplikacija se može pokrenuti is Pixelove Phone aplikacije unosom "koda" ##7287##, ali smartphone treba biti spojen na internet prije toga.

Ukoliko bude potrebno slanje Pixela na popravku, može se koristiti Repair Mode za Pixele kako bi korisnik zaštitio svoje podatke i onemogućio pristup njima tokom popravka. Dovoljno ga je samo aktivirati prije predavanja smartphonea serviseru te potom deaktivirati nakon što uređaj bude popravljen.

Ukoliko korisnik odluči sam popraviti smartphone, onda se može poslužiti uputstvima koje je Google pripremio. Uputstva su dostupna na engleskom i francuskom jeziku.

Google je saopćio da se udružio s neovisnim serviserima kao što je uBreakiFix kako bi omogućio podršku korisnicima na više od 700 lokacija u SAD-u, bez obzira na status garancije.

Također, kompanija je najavila dostupnost alata za popravku u svrhu poboljšanja mogućnosti popravka uređaja te se udružila s iFixitom za potrebe nabavke originalnih rezervnih dijelova.

Vezani članci