Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
narezi mi jedno 20 metara internet kableta
Sta je "internet kabao"?
Pa normalno da ce razvlaciti kabal kad satelitski sustav uopce ne postoji.
a telekom nije u stanju razvuci optiku do 3895
A u nas se tek danas digitalna TV uvela?!
Šnjura je brat, džaba ti sva tehnologija
Jupiiiiiii 😅😅😅
Kakav kabl i slične novotarije...mi smo nenadjebivo najjači u inovacijama...mi smo jedina zemlja na planeti koju biciklom obiđeš za dan a imamo tri predsjednika, heeeej, tri!!
sto u Bosni ne pruze..da ga cergasi u zeljezo rascjepukaju ehehehehe :-)
Postavlja se samo pitanje: "zasto"? Pusti onu patetiku tipa "mi zelimo da cijeli svijet bude informisan..." zamisli koji je profit i interes u pitanju ako ce se upustiti u investiciju od 13000 kilometara optike po dnu okeana... da se covjek dobro zamisli.
Naravno da znam da kablovi kontinente spajaju ispod okeana, ali to rade drzave i veliki telecom provideri. Mene zanima zasto facebook i google ulazu toliki novac u ovakav projekat kad hong kong vec ima svoj net. Ima tu neka caka
@rootman, tačno, ima caka. Caka se zove: dolari i euri. Kad se pruži svoj kabl, odyebeš telekome tj, ne moraš plaćati uslugu više nikome. Investiraj u svoj kabl jednom, i tvoj je zauvijek. Sebi daješ prioritet u prenosu podataka, i naravno naplaćuješ ako je ko zainteresovan da ga koristi.
Kad u nas uvedu brzinu od 100+ Mbps, Amerika i ostali će imati 100 Gbps.
Optican kabal pravo :)
Pa nije prvi put, pa da ga zivotinje zgrizu, sta je opticki kablova polozeno ispod oceana.
znaju i ribari sa kočama da ga istrgaju iako imaju mape polaganja.
Kakva glupost ! Izgišće ga raznorazne životinje pod vodom .
Jel' bezicni?
Jel' ovo pod 'Scitech', il' pod 'Baustelle'?