Sigurnija opcija
5

Google Drive unaprijedio sistem dijeljenja dokumenata s prijateljima

Klix.ba
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Google je unaprijedio Access Checker, sistem koji korisnicima dozvoljava jednostavno i sigurno dijeljenje dokumenata s prijateljima ili timom od više ljudi. Uz novu nadogradnju Google Drive će obavještavati korisnike kad neko otvori dokument koji su podijelili s njima.

Access Checker će korisnicima također prikazivati email adrese ili imena korisnika koji nemaju pristup dokumentu koji je podijeljen s jednom ili više osoba.

Ova Googleova nadogradnja najviše će biti od pomoći poslovnim kolegama koji trebaju zajedno pristupati određenim dokumentima i analizirati ih.

Osoba koja dijeli svoj dokument, fotografiju, album ili video upravljat će dostupnim opcijama kao što su dozvola da jedna ili više osoba pogledaju fajlove, pristupe im ili ih urede. Ukoliko dokument ne dođe do nekoga, Google Drive će automatski obavijestiti pošiljaoca.

Nove Googleove opcije trebale bi biti dostupne korisnicima za dvije sedmice. Podsjećamo, Google je nedavno aktivirao opciju Hangout Chat koja dozvoljava korisnicima da šalju jedni drugima privatne poruke, kreiraju grupne razgovore, rade zajedno na projektima, organiziraju događaje, vode zajednički kalendar...

Vezani članci