{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Google+ će zahtijevati korištenje pravih imena

S
14.8.2011. u 17:35
0
18
Google+ će zahtijevati korištenje pravih imena
0
Google+ će zahtijevati korištenje pravih imena
Nova društvena mreža Google+ zahtijevat će korištenje pravog imena od svojih korisnika, ili će im u protivnom suspendovati profil.
Kompanija Google nedavno je pokrenula svoju društvenu mrežu Google+ kao odogovor na Facebook.

Google je najavio da u slučaju da otkrije korištenje lažnog imena, pružit će rok od četiri dana da se sporni podaci isprave, ali ako se ne udovolji zahtijevima profil će biti izbrisan.

Saurabh Sharma, menadžer Google+ tima, najavio je ovu odluku u videu podijeljenom na YouTubeu i Google+.

Kompanija je ovu odluku objasnila pokušajem da povezivanje ljudi preko interneta treba da bude kao i u stvarnom svijetu, tako da oni koji se prijavljuju za Google+ trebaju da koriste svoje pravo ime.

Nova regulativa označena je kao nadogradnja spriječavanja potencijalnih zloupotreba imena.

U prošlosti, ova kompanija suspendovala je profile za koje su ustvrdili da ne predstavljaju prave identitete, da bi kasnije dozvoljavala žalbe. Od sada žalbe neće biti dozvoljene.

"Ako pronađemo profile koji ne ispunjavaju naše zathjeve, pružit ćemo im period od četiri dana da preprave profil prije nego preduzmemo daljne akcije", izjavio je Sharma.

"Preduzimanje daljnih akcija znači da je vaš profil zatvoren, ali će vam biti dozvoljeno da 'preuzmete sav svoj sadržaj, iako vam je profil suspendovan'", dodao je menadžer Google+ tima.

Ova odluka razljutila je određeni dio korisnika ove društvene mreže koji žele da koriste pseudonime umjesto svog pravog imena iz različitih razloga, uglavnom zbog sigurnosti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: