{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Godišnjica smrti Stevea Jobsa, legende svijeta računara

5.10.2012. u 10:07
32
11
Godišnjica smrti Stevea Jobsa, legende svijeta računara
32
Godišnjica smrti Stevea Jobsa, legende svijeta računara
Pokojni Steve Jobs
Prije tačno godinu dana, u 56. godini, nakon jednogodišnje bitke sa rijetkim oblikom raka uzrokovanim metastatskim neuroendokrinim tumorom pankreasa, preminuo je Steve Jobs, osnivač Applea i prema mišljenju mnogih veliki genije. Jobs je preminuo u svom domu u Palo Altu.
Njegov život je opisan u biografiji koju je napisao Walter Isaacson krajem 2011. godine, a priča o njegovom uspjehu je još uvijek pokretačka sila kompanije koja je ostala iza njega.

Jobs je 1976. godine osnovao Apple zajedno sa Steveom Wozniakom. Nakon što je bio prisiljen da napusti kompaniju koju je osnovao, Jobs je 1993. godine osnovao kompaniju pod imenom NeXT, koja je proizvodila visokokvalitetne i skupe kompjutere, prvenstveno namijenjene za naučna istraživanja.

Jobs 1996. godine u dogovoru sa Appleom prodaje svoju novu firmu ovoj kompaniji i postaje njen izvršni direktor.

Pod njegovim vizionarskim vodstvom Apple na tržište izbacuje mnoge uređaje koji pokreću revoluciju na polju tehnologije, uključujući iPhone, iPad i iPod.

U znak obilježavanja godišnjice smrti Stevea Jobsa, u gradu Cupertino, u kojem se nalazi sjedište Applea, zastava ispred Civic Centra će biti spuštena na pola koplja.

"Steve je odrastao i školovao se u Cupertinu. Kako su njegova kompanija i vizije rasli, tako je cijela naša zajednica shvatila da možemo promijeniti svijet nabolje. Spuštanje zastave našeg grada na pola koplja je samo mali spomen na utjecaj koji je taj čovjek imao na našu zajednicu", rekao je gradonačelnik Mark Santoro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: