Tehnologija
5

Gmail testira novi dizajn, moguće nove opcije i potpuno drugačiji izgled

Klix.ba
Gmail bi uskoro mogao imati potpuno drugačiji vizuelni izgled od onog na koji smo navikli. Naime, Google je nedavno grupi korisnika dozvolio testiranje novog, redizajniranog Gmaila sa nekim novim i poboljšanim opcijama.

Na internetu se pojavilo nekoliko fotografija redizajniranog Gmaila, na osnovu kojih je vidljivo kako je dosta toga promijenjeno, uvedene su nove opcije, a neke od postojećih su prebačene na drugo mjesto, kao naprimjer opcija za pisanje novog e-maila koja se sada nalazi u donjem desnom uglu, objavio je Geek.com.

Na osnovu fotografija, vidljivo je da je Google načinio veće "kozmetičke promjene". Među novim opcijama je ona jednostavnog uključivanja podsjetnika kako ne biste nešto zaboravili učiniti ili kako ne biste propustili neki važan datum.

Također moguće je da neki mail, iako ste ga dobili davno, podesite da vam se pojavi u vrhu maila na određeni datum. Zvjezdice su zamijenjene pinovima (iglice) te možete pinovati mailove koje želite i ostaviti ih da uvijek budu u vrhu vašeg inboxa.

Naravno, Google nije zaboravio na reklame. Osim dosadašnjih "odjeljaka" za mailove s promotivnim materijalom ili za mailove koji dolaze sa društvenih mreža, Google je uveo i "odjeljke" gdje će vam stizati promotivni mailovi u vezi sa putovanjima, finansijama, kupovinom....

No, iako Google testira ovakav dizajn, ne mora značiti da će on zaista i biti prihvaćen.

Naime, kompanije često testiraju novi dizajn i opcije, a mnoge te ideje zapravo nikada i ne stignu do korisnika.

Vezani članci