Promo
101

GET i OLX.ba predstavljaju 3D virtualnu šetnju

Mlada mostarska IT kompanija GET i najveći bh. internet oglasnik OLX.ba, predstavljaju 3D šetnju, novitet koji će uveliko olakšati prezentaciju nekretnina i poslovnih objekata.

3D šetnja je interaktivni prikaz objekta sa maketom i mogućnošću individualnog kretanja kroz objekat. Uz pomoć najnovije tehnologije 3D mapiranja moguće je prezentirati objekat u virtualnu stvarnost šest infracrvenih senzora kamere koje zapisuju stvarne dimenzije objekta kreirajući 3D maketu i tlocrt. Iako 360° panoramske ture izgledaju kao 3D na prvi pogled, one to ipak nisu i jedino 3D virtualne šetnje omogućavaju kupcima kretanje kroz objekte kao da su stvarno tamo, te stvaraju realan osjećaj za prostor.

Mnogi svjetski poznati online servisi prepoznaju kvalitetu 3D virtualnih šetnji te ih integiriraju na svoje web stranice kao neizostavan sadržaj. Neki od servisa koji podržavaju naše 3D virtualne šetnje su: Google Street View, AirBnB, Realtor, Apartments.com, te mnogi drugi servisi.

Budite inovativni, privucite kupce Privucite kupce mogućnostima koje pruža najnovija tehnologija i unaprijedite svoje poslovanje. Osim promocije nekretnina i vozila, 3D šetnja je popularna i kod prezentacije salonske prodaje namještaja, keramike, kućnog dekora, te strojeva.

Primjer: STAR CENTAR, Mercedes prodavač i serviser, Živinice

Za primjer OLX oglasa za vozila kliknite ovdje.

Primjer: Salon Namještaja Ivanković, poslovnica Trebinje

Prodaja i najam nekretnina 3D šetnja omogućava kupcima lakši pregled nekretnine bez dolaska na lokaciju, čime na jednostavni i lakši način dolazi do realizacije prodaje uz znatnu uštedu vremena.

Primjer: Stanovi Kapetanovina, Mostar

Za primjer OLX oglasa za nekretninu kliknite ovdje.

Smještajni objekti 3D šetnja daje mogućnost približavanja stanja nekretnine za najam potencijalnim zakupcima. Zahvaljujući 3D prikazu, gosti znaju da ono što vide online zapravo tako izgleda i u stvarnosti. S više realističnih očekivanja, gosti su sigurniji, zadovoljniji i mnogo vjerojatnije će rezervirati smještaj.

Primjer: Hotel Palace, Međugorje

Ugostiteljski objekti Idealno riješenje za online rezervaciju mjesta za evente u lokalima. Integracijom tagova sa brojem stola, gosti prilikom rezervacije imaju priliku da vide kako željeno mjesto izgleda u stvarnosti kako bi rezervirali mjesto sa što boljim pogledom ili drugim pogodnostima.

Primjer: Taboo Bar & Restaurant , Mostar

Poslovni objekti Prezentacije sjedišta kompanija i proizvodnih pogona u svrhu sajamskih prezentacija, zapošljavanja ili edukacije djelatnika.

Primjer: Centrala kompanije MaxBet, Beograd

Arhitektura i gradnja Naša kamera bilježi 2D fotografiju i 3D podatke s radnih mjesta, a automatski ih povezuje u kompletan, uzbudljiv i realističan 3D model gradilišta. Sadržaj se može lako prebaciti u Autodesk ReCap® ili Revit® za daljnju obradu. Brži od 3D laserskog skeniranja, kompletniji od ručnih 3D skenera.

Dizajn interijera/Eksterijera Sav sadržaj snimljen 3D kamerom moguće je eksportirati u .OBJ fajlove spremne za uređivanje u 3D Max, SketchUp, Maxwell i drugim aplikacijama. Priprema dizajna za renoviranje prostora nikada nije bila lakša.

Što je sve uključeno u paketu 3D šetnje:

  • 3D 8K HDR Interaktivna šetnja;
  • 4K HDR Print ReadyFotografije;
  • 360 8K Panoramske Fotografije;
  • Mattertags multimedijalni tagovi;
  • Virtual Reality pregled prilagođen Oculus i HTC Vive VR naočalama;
  • Google Business & Street View integracija.

OLX 3D Prikaz je u testnoj fazi, a za sva zainteresirana lica nudimo early-bird popust. Galeriju 3D Šetnji možete pogledati na linku.

GET d.o.o. je oficijelni Matterport i Google Street View provider.

Upit za ponudu možete zatražiti putem kontakt forme, a za sve dodatne informacije možete kontaktirati kompaniju GET putem e-maila: [email protected], mobitela / Vibera na +387 63 444 566 ili +387 63 575 000, kao i njihovu oficijelnu Facebook i Instagram stranicu.