Tehnologija
225

Galaxy Note 7 se zapalio, izgorio kompletan automobil

Klix.ba
Samsungov Galaxy Note 7 nije imao početak kakav je kompanija željela. Mnogi korisnici su prijavili da je njihov uređaj u potpunosti izgorio, a incidenti se nastavljaju.

Nakon što je kompaniji prijavljeno nekoliko slučajeva zapaljenja Galaxyja Note 7, javio se i kupac čiji se smartphone zapalio u hotelskoj sobi i uzrokovao štetu veću od 1.200 eura. Samsung je potom počeo povlačenje uređaja, a svi korisnici su dobili zamjenske mobitele.

No, sada se dogodio novi, dosad najozbiljniji incident. Galaxy Note 7 se zapalio u terencu u New Yorku i izazvao veliki požar.. Nathan Dornacher i njegova porodica su se vratili s putovanja, a on je Galaxy Note 7 ostavio u automobilu na punjenju. Otišao je nakratko u kuću, a potom se vratio do automobila i vidio požar.

Na mjesto događaja su ubrzo stigli vatrogasci koji su ugasili požar, ali je automobil uništen.

Južnokorejska kompanija je obaviještena o ovom događaju, a pokrenuta je i istraga. Očekivalo se da će Samsung nadoknaditi štetu, no, već u početku razgovora je došlo do problema.

"Ljudi iz Samsunga su me 'držali' na telefonu sat vremena, a potom me nisu nazvali kao što su obećali. Mislim da je vrijeme da angažujem advokata. Imali su svoju šansu", izjavio je Dornacher.