{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ford radi na "pametnim" električnim biciklima

Klix.ba
4.3.2015. u 12:30
7
13
Ford radi na "pametnim" električnim biciklima
7
Kompanija Ford namjerava kretanje učiniti efikasnijim, sigurnijim i zdravijim te aktivno radi na svom novom eksperimentu pod nazivom "Hands on Mobility". Dio projekta su dva nova električna bicikla "MoDe:Me" i "MoDe:Pro".


Oba prototipa su opremljena motorima od 200 W i baterijama od 9mAh, koji omogućavaju pomoć pri okretanju pedala i dostizanju brzine od 25 km/h.

Bicikli posjeduju tehnologiju inspirisanu automobilskom industrijom. Postavljen je stražnji ultrasonični senzor, koji upozorava vozača kada ga pretiče drugo vozilo. Bicikl "komunicira" s vozačem vibriranjem ručki.

"Mi u Fordu uvodimo inovacije u sve dijelove našeg biznisa i otvoreni smo prema pametnijim načinima koji omogućavaju slobodno kretanje svijeta", izjavila je direktorica Forda za Evropu Barb Samardžić.

Bicikl MoDe:Me je namijenjen putnicima, a MoDe:Ori dostavljačima i komercijalistima. Oba bicikla su dizajnirana tako da se mogu sklopiti i stati u Fordov automobil.

Bicikli se mogu povezati s aplikacijom MoDe:Link, koja omogućava prikazivanje informacija o putovanju, vremenu, navigaciji i brzini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: