Dosadilo vam je "lajkati"
0

Facebook uveo novu opciju "Send"

Sarajevo-x.com
Opcija "Like" na Facebooku proslavila je "prvi rođendan" i, iako je mnogi korisnici popularne društvene mreže rado koriste, došlo je vrijeme da se uvede i dodatna opcija, koja će kao i "Like" poslužiti da vaši prijatelji vide šta je to što vam se sviđa. Nova opcije je "Send" koja omogućava da zanimljivi sadržaj podijelite samo sa odabranim prijateljima.

Zahvaljujući opciji "Send" korisnici Facebooka moći će izabrati prijatelje s kojima žele podijeliti zanimljivi sadržaj, napisati im poruku i poslati.

"Prošle godine kreirali smo opciju 'Like' zahvaljujući kojoj možete dijeliti sadržaj koji vam se sviđa sa svim prijateljima na Facebooku, no zahvaljujući opciji 'Send' Sada će korisnici moći sami birati skojim prijateljima žele podijeliti određeni sadržaj", kazao je Elliot Lynde, programer zaposlen u kompaniji Facebook, prenosi AFP.

Opcija "Send" za sada je prisutna na nešto više od 50 uglednih svjetskih web-stranica, a uskoro će bii dostupna i na brojnim drugim.

Opcija funkcioniše na način da kada kliknete "Send" otvara se novi prozorčić u koji unosite imena prijatelja s kojima želite dijeliti sadržaj, a imate i prostor ukoliko želite da im dodate i poruku uz link.