{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook, Twitter i MySpace protiv Googlea

S
24.1.2012. u 19:26
0
8
Facebook, Twitter i MySpace protiv Googlea
0
Facebook, Twitter i MySpace protiv Googlea
Facebook, Twitter i MySpace kreirali su novinu kojom žele korisnicima skrenuti pažnju na pristrasnog pretraživača, Google, koji promoviše samo Google+.
Novi dodatak dostupan je samo na Firefoxu i zove se Don't Be Evil, a kreiran je kako bi gigant Google bio zaustavljen u pokušajima da promoviše samo svoju društvenu mrežu.

Prije nekoliko dana Google je objavio pretraživački update po imenu Search Plus Your World, što znači da će korisnici biti povezivani sa Google+ uključujući i dio koji je rezervisan za reklame.

Trenutno Evropska komisija za konkurenciju na tržištu ispituje posljednju akciju Googlea kako bi isključili mogućnost monopola.

"Od danas, ukoliko pretražujete o nekoj muzici ili sportu, bit ćete povezani sa slavnim ličnostima koje o tome pričaju na Googleu+ na desnoj strani rezultata pretraživanja", rečeno je iz Googlea, prenosi Telegraph.

Googleov posljednji korak naljutio je predstavnike Twittera, Facebooka i MySpacea koji su, u saradnji sa Firefoxom, dodali Don't Be Evil koji će pokazati kako Google manipuliše pretragom, a može se preuzeti sa focusontheuser.org.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: