{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook se mora zaštititi od Googlea i to odmah

S
14.2.2010. u 21:10
0
20
Facebook se mora zaštititi od Googlea i to odmah
0
Facebook se mora zaštititi od Googlea i to odmah
Nakon što je sredinom ove sedmice Google predstavio svoju društvenu mrežu Buzz, jasno je dao do znanja da njome želi narušiti monopol Facebooka i Twittera. Najpopularnija mreža za društveno uvezivanje sada će se morati izboriti da se sveopšta dominacija Googlea na internetu ne proširi i na oblast u kojoj Facebook ima apsolutnu premoć.
Da bi se zaštitio od Googlea, Facebook ne smije dozvoliti da se na bilo koji način pojavi kao dio nekog Googleovog produkta, piše David Coursey u magazinu PC World.

Ako se Google Buzz ikad poveže sa FB-om, to će značiti početak kraja današnje društvene mreže broj 1.

Posljednja stvar koja korisnicima Facebooka treba je novi sajt za uvezivanje s prijateljima. Mnogi na FB pored prijatelja imaju i važne poslovne kontakte, tako da im ta web stranica igra bitnu ulogu u svakodnevnom životu.

Svi se sad boje da bi se korisnici sad mogli podijeliti na one sa FB-a i one sa Buzza. Svako želi da svoje prijatelje ima na jednom mjestu i da se ne mora logirati na neki novi sajt kako bi ostao u kontaktu s njima.

Google će, kaže Coursey, jednog dana zažaliti što se upetljao u cijeli ovaj posao sa društvenim mrežama. On je dominantan u svojim oblastima i tako bi trebalo da ostane.

Google je, piše PC World, jednostavno zakasnio, a pored toga iza sebe ima historiju neuspješnih mreža poput Orkuta.

Da bi Buzz uspio, mora imati sadržaj Facebooka. Ako mu njegovo preuzimanje Facebook ne dozvoli, tada će se zaštititi i obezbijediti sebi budućnost. Upravo zbog toga FB mora odmah djelovati i ne dozvoliti ikada da Buzz preuzima njegove podatke.

Zasad nema zahtjeva da se korisnici Buzza konektuju na FB. Ipak, to će se desiti ako Facebook ne poduzme potrebne korake.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: