{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Facebook omogućio korisnicima da povuku poslane poruke

Klix.ba
6.2.2019. u 12:09
603
21
Facebook omogućio korisnicima da povuku poslane poruke
603
Facebook omogućio korisnicima da povuku poslane poruke
Osnivač i direktor kompanije Facebook Mark Zuckerberg više nema jedini mogućnost opoziva poruka poslanih putem ove društvene mreže, jer Facebook Messenger napokon uvodi ovu opciju za sve korisnike.
Facebook je saopćio da će korisnici Facebook Messengera koji koriste aplikacije na uređajima s operativnim sistemima iOS i Android dobiti mogućnost povlačenja poslanih poruka nakon što preuzmu najnovije verzije pomenute aplikacije.

Kako bi korisnik iskoristio novu opciju, dovoljan je jedan dodir na poruku u konverzaciji i odabir opcije "remove" (ukloni). Potom će uslijediti pitanje da li želite ukloniti poruku za sve učesnike chata ili samo za sebe.

Međutim, postoji "kvaka", jer mogućnost povlačenja poruke imate samo 10 minuta nakon što ste je poslali. Kada to vrijeme istekne, opcija više nije dostupna.

Facebook radi na opciji povlačenja poruka još od aprila prošle godine kada je određeni broj Zuckerbergovih starih poruka misteriozno nestao iz inboxa primatelja. Tada je Facebook saopćio da su poruke uklonjene zbog pravila o zadržavanju poruka implementiranih 2014. godine.

Kompanija se izvinila jer je opciju omogućila samo svojim zvaničnicima te je obećala da će je dobiti svi korisnici Messengera prije nego budu izbrisane poruke ostalih zvaničnika. Facebook je konačno ispunio to obećanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: