Bez obavještenja
68

Facebook je promijenio vaše email adrese

Klix.ba
Možda niste primjetili, ali Facebook je danas promijenio email adrese 900 miliona svojih korisnika i zamjenio ih onom koja završava sa @Facebook.com. Facebook je tako zamijenio vašu postojeću email adresu onom za koju misli da je trebate koristiti.

To znači da svi oni koji vas budu tražili na popularnoj društvenoj mreži ili vam pošalju poruku, sada će moći vidjeti samo @Facebook.com adresu. Sve poruke koje vam prijatelji budu slali, završit će u inboxu na vašem Facebook profilu.

Facebook tvrdi da je ova promjena uslijedila kako bi se bolje zaštitila privatnost i sigurnost korisnika, jer privatne adrese više neće biti vidljive.

"Kao što smo najavili u aprilu, updateovali smo adrese kako bi na cijeloj mreži bile konzistentne. Uz to što će svi dobiti adresu, omogućili smo i postavku da ljudi odaberu koju adresu žele prikazivati na Timelineu", kazao je glanogovornik Facebooka.

Ovo nije prvi put da Facebook uvodi promjene bez prethodne najave, zbog čega je na udaru kritika korisnika i tehnoloških blogova.

Ukoliko vam nova adresa ne odgovara vrlo lako je možete promijeniti. Na svom Timelineu kliknite na "O meni", na "Kontakt podacima" odaberite "Uredi". Tu ćete moći odabrati email adresu koju želite pokazati korisnicima koji dođu na vaš profil. Za kraj, kliknite na "Spremi".