{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook dominira svijetom društvenih mreža

S
24.12.2009. u 21:30
0
12
Facebook dominira svijetom društvenih mreža
0
Facebook dominira svijetom društvenih mreža
Facebook je najpopularnija društvena mreža u 100 od 127 zemalja, dostižući cifru od 350 miliona korisnika širom svijeta.
Vincenzo Cosenza, čovjek koji vodi Vincos Blog, fokusirao se na teme socijalnog umrežavanja, medija i fotografije, objavio je Svjetsku mapu društvenog umrežavanja. Interaktivna mapa koristi podatke sa Google Trendsa za web stranice da vizuelno dočara najpopularnije online društvene mreže prema zemljama.

Mapa je objavljena u junu 2009.godine, kada je Facebook imao više od 200 miliona korisnika i bio je najpopularnija mreža u Evropi, Kanadi, Australiji i SAD-u.

Osvježena mapa pokazuje da se nastavlja trend globalne dominacije Facebooka koji je lider na tržištu 100 od 127 analiziranih zemalja, piše britanski Independent.

Facebook kolonizira i područja svijeta koja nisu englesko govorno područje i društvene mreže koje su bile dominatne u tim zemljama gotovo su potpuno zamjenjene najpopularnijom društvenom stranicom-

Ipak, neke regije poput Rusije i Kazahstana, Kine, Mongolije, Tajlanda, Perua, Rumunije, Portugala, Brazila i Estonije odolijevaju "napadima" Facebooka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: