Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Problem je kontrole naroda. Internet se tako raširio da su skoro izgubili kontrolu. Sad polako ide sječa...prvo ovo pa onda ostala pravila dok nas ne smire i začepe usta da ne smijemo pisnuti.
"Od sada bi platforme trebale biti odgovorne za sadržaj koji će trebati biti dijeljen u skladu s autorskim pravom." Ne vidim sta je ovdje sporno. Sto ce biti odgovorne? Trebale bi i danas postovati autorska prava, npr. ugostiteljski objekti bi trebali placati autorima glazbu koju javno pustaju, ni autori ne jedu besplatno u tim istim objektima, ima jos mnostvo primjera
Boli nas k.. ,nismo u Evropi a necemo zadugo ni biti tako nosikiriki.
Dino Merlin na aparatima
Evropa je definitivno pametnija od Amerike. Mi smo jedini balans Americi i nada za spas...
Ekonomske varnice EU i SAD.
Znaci ja objavim svoj klip na youtube ili fb i napisem copyright, neko drugi ga preuzme i uploaduje i ja ga mogu tuziti? Ali ako ga samo sheruje onda nikom nista?
Ili ti bude iskljucen nalog, ili izgubis pristup monetizaciji ili dobijes secer, ili ti se Isovic iz poreske ukaze pred ocima...i tako dalje....to ti je poenta svega ovoga
Politicari gube kontrolu nad narodima prisustvom sve veceg broja slobodnih medija, zbog toga ovoliki pritisci pic*ara