{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Evropska komisija prijeti Facebooku

S
9.2.2010. u 11:11
0
2
Evropska komisija prijeti Facebooku
0
Evropska komisija prijeti Facebooku
Foto: AFP/File
Evropska komisija zaprijetila je internetskoj stranici za druženje Facebook pokretanjem postupka zbog nedavno izvršenih promjena u oblasti privatnosti, čime su brojne lične informacije dostupne i ostalim korisnicima, što je protivno težnjama evropskog bloka za veću zaštitu privatnosti na svjetskoj mreži, posebno za maloljetnike.
Evropski komesar za pravosuđe, osnovna prava i državljanstvo Viviane Reding iznijeće svoju zabrinutost o nedavnim postupcima Facebooka u svom govoru tokom obilježavanja Dana sigurnosti na Internetu u Strasbourgu.

Uprkos sve prisutnijem pritisku da se poboljša zaštita podataka i bezbjednost korisnika društvenih mreža, Facebook je krajem januara iznenada promijenio svoju politiku u oblasti privatnosti i olakšao je pristup ličnim informacijama.

Od januara profilima na Facebooku se može pristupiti po default ili osnovnim podešavanjima. Korisnici, da bi održali kontrolu nad svojim ličnim informacijama, moraju sami da odrede mjere bezbjednosti tako da njihov profil mogu da vide samo prijatelji.

Prethodno je situacija na Facebooku bila potpuno suprotna. Privatnost je bila zaštićena odmah po ulasku na Facebook i na osnovu podešavanja i podaci su bili javni samo u slučaju ako korisnik to sam učini.

"Šokirana sam iznenadnom promjenom politike. Ne mogu to da shvatim, jer u interesu je internet-stranica za druženje da svojim korisnicima omoguće kontrolu nad ličnim podacima", rekla je Reding.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: