{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU upozorila Google na kršenje pravila o privatnosti

F
16.10.2012. u 17:01
0
1
EU upozorila Google na kršenje pravila o privatnosti
0
EU upozorila Google na kršenje pravila o privatnosti
Evropska unija (EU) upozorila je internet pretraživač Google na njegove nove principe privatnosti, uz objašnjenje da su "principi privatnosti Googlea u suprotnosti s odredbama o zaštiti privatnih podataka EU-a".
EU je zatražila od Googlea da promijeni nove principe privatnosti, te da ponudi više otvorenih i sveobuhvatnih informacija o prikupljenim podacima.

Francuska komisija za informatičke slobode, koja nastupa u ime EU-a, objavila je rezultate istraživanja o temi autoriteta zemalja EU-a, u kojem se navodi da Googleova nova pravila nisu u skladu sa Statutom EU-a o zaštiti privatnih podataka.

Na konferenciji za novinare održanoj u Parizu predsjednica komisije Isabelle Falque-Pierrotin izjavila je da odgovori koje je Google poslao na njihova pitanja nisu bili zadovoljavajući. Ona je dodala da Googleovi odgovori nisu bili jasni i precizni, te kritizirala uslugu pretraživača, istakavši da ne daje dovoljno informacija o procjeni privatnih podataka pojedinaca i organizacija, prenijela je agencija Anadolija.

Predsjednica francuske komisije upozorila je Google da će, ukoliko u roku od tri do četiri mjeseca ne napravi potrebne izmjene, biti pokrenute odgovarajuće zakonske procedure protiv tog internet pretraživača.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: