{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU upozorila Google na kršenje pravila o privatnosti

F
16.10.2012. u 17:01
0
1
EU upozorila Google na kršenje pravila o privatnosti
0
EU upozorila Google na kršenje pravila o privatnosti
Evropska unija (EU) upozorila je internet pretraživač Google na njegove nove principe privatnosti, uz objašnjenje da su "principi privatnosti Googlea u suprotnosti s odredbama o zaštiti privatnih podataka EU-a".
EU je zatražila od Googlea da promijeni nove principe privatnosti, te da ponudi više otvorenih i sveobuhvatnih informacija o prikupljenim podacima.

Francuska komisija za informatičke slobode, koja nastupa u ime EU-a, objavila je rezultate istraživanja o temi autoriteta zemalja EU-a, u kojem se navodi da Googleova nova pravila nisu u skladu sa Statutom EU-a o zaštiti privatnih podataka.

Na konferenciji za novinare održanoj u Parizu predsjednica komisije Isabelle Falque-Pierrotin izjavila je da odgovori koje je Google poslao na njihova pitanja nisu bili zadovoljavajući. Ona je dodala da Googleovi odgovori nisu bili jasni i precizni, te kritizirala uslugu pretraživača, istakavši da ne daje dovoljno informacija o procjeni privatnih podataka pojedinaca i organizacija, prenijela je agencija Anadolija.

Predsjednica francuske komisije upozorila je Google da će, ukoliko u roku od tri do četiri mjeseca ne napravi potrebne izmjene, biti pokrenute odgovarajuće zakonske procedure protiv tog internet pretraživača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: