{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EU planira kazniti Google zbog kršenja privatnosti

19.2.2013. u 11:29
0
1
EU planira kazniti Google zbog kršenja privatnosti
0
EU planira kazniti Google zbog kršenja privatnosti
Evropska unija planira do narednog ljeta poduzeti određene akcije i eventualno kazniti Google zbog njihovog kršenja privatnosti korisničkih podataka. Google od marta prošle godine prikuplja informacije sa svih svojih internet stranica kako bi kreirali bolji sistem ciljanog reklamiranja, što mnoge regulatorne agencije smatraju visokim rizikom za korisničku privatnost.
Google je u oktobru prošle godine dobio naređenje da u naredna četiri mjeseca izmijeni svoju politiku i pravila o privatnosti korisnika. Iz Googlea je javljeno da su sve njihove akcije u skladu sa zakonima Evropske unije.

Novo pravilo o privatnosti je implementirano nakon što je kompanija kombinirala 60 različitih pravila o privatnosti u jedan ugovor, prenosi BBC.

Iz francuske regulatorne agencije CNIL je rečeno da ovaj internet gigant još nije napravio promjene koje od njih zahtijevaju regulatorne agencije za privatnost korisničkih podataka.

"Google nije pružio nikakve precizne i efikasne odgovore. U tom kontekstu, organi za zaštitu privatnosti u Evropskoj uniji će nastaviti svoju istragu. Očekujemo poduzimanje prvih akcija prije ljeta ove godine", rečeno je iz CNIL-a.

Nakon devetomjesečne istrage o Googleovom sakupljanju korisničkih podataka, u pismu koje su potpisale 24 regulatorne agencije iz Evropske unije, predloženo je ukupno 12 izmjena koje bi kompanija trebala napraviti u narednom periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: