Etički hakeri dobili šansu da hakuju američki satelit

Etički hakeri dobili šansu da hakuju američki satelit
12
D. B.
21.9.2019. u 15:12
26
komentara
12

dijeljenja
Etički hakeri dobili šansu da hakuju američki satelit
Etički hakeri su dobili šansu da provjere da li mogu ugroziti sigurnost satelita koji pripada američkom ministarstvu odbrane, piše Wired.
Eksperti će pokušati "napasti" satelit i njegove sisteme za kontrolu tokom hakerske konferencije Def Con. Ova mogućnost dolazi nakon što je prošle godine omogućeno istraživačima da izvrše napad na kompjuter borbenog aviona F-15. Američke zračne snage su saopćile da su demonstracije na Def Conu bile dio napora da se vojni sistemi izlože boljim sigurnosnim provjerama.

"Moramo prevazići strah od prihvatanja eksternih eksperata koji nam mogu pomoći da budemo sigurniji", rekao je jedan američki zvaničnik.

Etički hakeri će u slučaju satelita primjeniti svoje vještine na komponentama koje se koriste za sisteme vojnih satelita. Bit će to serija testova, a najbolji u ovim izazovima će biti pozvani na događaj uživo gdje će pokušati ugroziti funkcionalni satelit. Preciznije, pokušat će preuzeti kontrolu nad kamerom satelita i iskoristiti je za fotografisanje Mjeseca. Oni koji budu uspješni će biti nagrađeni novčano.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...