Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
rusi su nenadmašni, inžinjeri po svijetu prave terenska vozila, polomiše se sa diferencijalima i šperama i opet ne uspjevaju nešto posebno a onda ludi rusi naprave mali sherp džip u prevodu kutija na 2 ogromna točka koji nema ograničenja i potvrde da je najjednostavnije riješenje uvijek najbolje. Sherp je amfibijsko vozilo koje nema ograničenja - kuda može proći gabaritima - on ide....
Zato prave najbolje kamione vojne Kamaz sto ih napravi malo ko napravi tako efikasan kamion vojni...sto se tice autoindustrije tu su tanki dosta..ali ovako vojna vozila su mnogo dobra..o raketama da ne pricam, kad NASA koristi godinama njihovu tehniku,jer im se ne isplati razvijati svoju,jer je ova jako dobra..
nabij ga u dupe! Rusija gladna i kriminalizirana. prvo očistite ispred vrata a onda dalje. Ruje su narod koji mrcvari svoju naciju.
Posebnu težinu ima kada im neko iz BiH to kaže.
ovaj mi se kompleksas popeo na karu.....jbt ko malo dijete "ja imam puno para i ne znam sta da radim od sebe"
vid muska sto se zdendo, aksamluci ce mu dohakat, dvije dece loze i sitni svaku noc zdrma...
Jos lete na raketama xd.........Hile je ponosan sto jos koristite njegov "tech".
jA sAM sLIĆan mUSKu, SaMo šTO on zaradZuje 900000 dolaRa na sAT, a jA 1.5 KM..... :(
Jbga, preskočio si prvu stepenicu, a to je bilo da naučiš pisati. Nakon tog propusta sve je logičan slijed...
Nesto mi tu sad nikako nije jasno,Amerikanci su znači bili na Mjesecu više puta sa lošim raketama a Rusi nijednom sa boljim.
Nije tebi mnogo stosta jasno... Tvrdnja ti je jednostavno glupa.
Motor koji troši 5 tona goriva u sekundi,tj vodonika,cirkus
Prije ce biti oko 1 tone, a ne 5...
Sve je stvar biznisa. Sovjeti/Rusi su zaista pravili i prave vrhunske motore za velike rakete. Sad dali amerikanci mogu napraviti raketu, pa naravno da mogu, al nisu budale da ulazu milijarde u razvoj istih kad su im i ove komercijalno dostupne.
Americki M1 Abrams tenk koristi Njemacki top koji se proizvodi po licenci, jel to znaci da amerikanci nisu u stanju da naprave top?? naravno da ne, nego nisu budale da ulazu stotine miliona u razvoj necega za sta mogu dobiti licencu za samo djelic tog novca. Ista je stvar sa Harrier avionim i drugim.
I Rusija takodjer suradjuje recimo sa Indijom u razvoju BrahMos rakete, jel to znaci da Rusima trebaju Indijci i da oni ne mogu bez njih?? naravno da ne, al zasto ne podijeliti ogromne troskove razvoja kad mogu, sad oni su u malo goroj situaciji od amerikanaca jer nemogu nabaviti mnoge stvari i visoku tehnologiju zbog politickih razloga.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dobri su ruski raketni motori jel su jeftini. Rusi rade skoro pa besplatno pa se svima ne isplati da rade svoje kad mogu od njih kupiti džaba motore. A da li su najbolji? Pa da jesu, valjda bi Ruska zastava bila postavljena na mjesecu? Šamarčina od koje se nikada nisu i neće oporaviti!!!
ekscentrični milijarder tho haha
Mogu to i Ameri napraviti, ali vode se onom "bolje kupiti gotov proizvod nego ulagati još veće pare u razvoj".