Fanovi nestrpljivi
659

Dugoočekivani remaster strategijske igre Age of Empires izlazi 20. februara

Klix.ba
Microsoft će, kako je to najavljeno, sljedećeg mjeseca predstaviti novu verziju strategijske igre Age of Empires koja će zadržati originalnost ove igre, ali sa velikim poboljšanjima.

Remaster će igricu vratiti u 4K izdanju, 20 godina nakon što je prvi put zadivila gamere širom svijeta. Najavljeno je da će na računarima biti dostupna već od 20. februara 2018. godine.

Adam Isgreen iz Microsofta istakao je da im je prvobitna zamisao bila da kreiraju najbolje moguće izdanje prvobitne igrice Age of Empires, i da je sretan što im je to uspjelo 20 godina nakon prvobitnog izdanja.

"Sretan sam što objavljujem da će Age of Empires: Definitive Edition biti dostupan 20. februara 2018. godine širom svijeta za Windows 10 računare po cijeni od 19.99 dolara", istakao je Isgreen.

Prvobitno je bilo saopćeno da će igra biti dostupna 19. oktobra 2017. godine, ali je datum prolongiran kako bi se "francusko doba imperije tretiralo s poštovanjem koje zaslužuje". Fanovi su zbog toga bili razočarani.

Međutim, najavljeno je da će igrica imati reorkestriran soundtrack, potpuno novi narativ, velika poboljšanja, podršku Xbox Live za multiplayer, kao i druga postignuća, tako da će se, kako je najavljeno, čekanje isplatiti.

Fanovi, koji su uživali u usponu Rima, sada će biti sretni što mogu koristiti 16 civilizacija, a add-on paket će također biti na raspolaganju.