Kontraverzna video igrica
0

Djeca oblače likove u seksi rublje, a siročad su im trofeji

Sarajevo-x.com
Online igrica "My Minx" koja se nedavno pojavila na tržištu, ohrabruje djecu da svoje virtuelne likove oblače u seksi rublje i da uzimaju siročad kao da su neki trofeji. Igru je napravila britanska kompanija Blighty Arts. Neformalne grupe roditelja su ogorčene i traže da se ovome stane u kraj.

U ovoj online igrici tinejdžerke daju antibejbi pilule svojim virtuelnim likovima, oblače ih u seksi intimno rublje, a na siročadi se u ovom svijetu gleda kao na trofej. Siročad su nazvana po imenima usvojene djece poznatih ličnosti.

Između ostalog tu se može pronaći i lik koji odgovara Maddoxu kojeg je Angelina Joli usvojila. Virtuelni Maddox kaže da je iz Kambodže i da voli da jede žohare.

Igrači mogu da usvoje i djecu sa Haitija, nakon čega ih oblače u dizajnersku odjeću.

Da bi stvar bila još čudnija, igračima su za njihove likove omogućene aktivnosti kao što je seks za jednu noć, korištenje kondoma i konzumiranje antibejbi pilula.

Ne postoji ograničenje za to ko može igrati igricu, u pogledu godina. Kad igraču ponestane novca jednostavnim slanjem SMS poruke nadopuni svoj račun virtuelnim novcem.

Kreatori ovog web sitea napravili su i 'Mrs. Bimbo' koja ima preko dva miliona članova a i ona je napadnuta jer ohrabruje tinejdžerke da daju svojim likovima pilule i da ugrađuju silikone u grudi.

Roditelji su ogorčeni i optužuju kompaniju da koristi djecu kako bi ostvarili što veći profit.

"Djeca i bez ovoga osjećaju dovoljno veliki pritisak da odrastu. Ovakve igrice šalju pogrešne poruke. Nevinost djece treba da bude zaštićena na svaki mogući način", rekao je glasnogovornik grupe roditelja Parentkind za Daily Mail.

Oglasio se i Christopher Evans, direktor kompanije Blighty Arts, koji ne odustaje od stava da je ova igrica bezopasna i da nema loš utjecaj na djecu. On smatra da treba djeci dozvoliti da sami rastu i biraju koje će igrice igrati.