Tehnologija
0

Digitalizujte se za Novu godinu

Sarajevo-x.com
Šta se može desiti kada neke od najboljih bh. dizajnera i fotografa uhvati novogodišnje raspoloženje? Tada svi posjetioci prvog social networking cafea (Ka5aN Cafea) u Sarajevu dobiju digitalne kapice na poklon.

Kako ističu Jasmin Memišević i Mirza Hasanefendić, dosta im je novogodišnjih Facebook i Twitter avatara na kojim se smiješe korisnici koji su dobili kapice upitnog kvaliteta, kroz razne besplatne servise – ove Nove godine ćete nositi dizajnersku kapicu koju je samo za vas u Ka5aN Cafeu fotografirao Mirza, a postavio dizajner Jasmin, koji će samo za posjetioce cafea na svaki avatar besplatno postaviti novogodišnju kapicu. Kapa izgleda sasvim realno, a zahvaljujući Jasminovim vještinama u Photoshopu svaka montaža postaje umjetnički rad.

Jasminu će u cijelom procesu digitalizacije pomagati i Mirza koji će svojim profesionalnim aparatom fotografirati posjetioce Ka5aN Cafea te upriličiti photoshooting nakon kojeg će Twitter ili Facebook profil izgledati savršeno. Svi posjetioci će tako spremni i sretni dočekati novu 2012. godinu na njima omiljenoj društvenoj mreži.

Ukoliko i vi zaista želite postaviti kapicu na svoj avatar nešto prije Nove godine i tako ukrasiti svoj Facebook ili Twitter nalog, dođite u Ka5an Cafe u četvrtak, 29. decembra u 18 sati i ubrzo ćete postati vlasnik fotografije sa kapicom koju možete postaviti kao sliku profila.

Druženje će svojim prisustvom oplemeniti i članovi Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH. Posjetioci će također moći kupiti novogodišnje čestitke koje su dizajnirala djeca oboljela od raka u FBiH. Sva prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe članovima Udruženja, dok će posjetioci čestitke plaćati po ličnom nahođenju.

Količina avatara nije ograničena, a na raspolaganju imate četiri sata dizajnerovog i fotografskog dragocjenog vremena. Jasmina i Mirzu jednostavno možete pronaći na Facebooku ili početi pratiti na Twitteru: @me_jasmin i @hasanefendic.