Redovi odavno formirani
0

VIDEO / Danas u SAD-u svečano počinje prodaja iPada

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Lucas Paraskeva doputovao je u New York čak iz kiparske prijestonice Nikozije kako bi bio jedan od prvih kupaca iPada, tableta čija će prodaja početi u Sjedinjenim Američkim Državama ove subote ujutro u devet sati po lokalnom vremenu.

"Bit će to sprava godine", vjeruje 29-godišnji kompjuterski programer, koji od jučer čeka ispred Appleove prodavnice na Petoj aveniji u Manhattanu, dok zabrinuti prodavači pokušavaju pripremiti prostor za velike redove.

Mnogo je onih koji žele kupiti ovu spravu od 499 dolara, piše Bloomberg. Očekuje se da bi se tokom vikenda moglo prodati između 200.000 i 300.000 ovih tablet računara.

Analitičari kompanije tvorca vjeruju da će samo ove godine prodati oko 71, milion iPada, uređaja koji omogućavaju surfanje internetom, čitanje digitalnih knjiga, gledanje video sadržaja i igranje igrica.

Ipak, zamjeraju mu što nema ugrađenu kameru, rupu za USB, niti podržava Adobe Systems Inc. Flash softver, koji se koristi za pregledanje mnogih sadržaja na internetu. Uređaju također nedostaju mogućnosti za istovremeno izvođenje više poslova.

Ono što će se kupcima sigurno dopasti njegov je atraktivan dizajn, primamljive aplikacije i multitouch sistem. Revolucionarno je i to što više nećete koristiti miš i tastaturu, već je sve tu na jednom tankom velikom monitoru od 9,7 inča.

Vezani članci