|

Daljinski upravljač LG-a reaguje na čula vlasnika

Daljinski upravljač LG-a reaguje na čula vlasnika
0
F
FENA
25.12.2011. u 13:55
0
komentara
0

dijeljenja
Daljinski upravljač LG-a reaguje na čula vlasnika
Južnokorejska kompanija LG planira da dogodine predstavi obnovljen daljinski upravljač "Magic Motion Remote Control", sa novim inovacijskim funkcijama.
Dok je prethodni model daljinskog omogućavao upravljanje bilo kojim "pametnim" televizorom po principu kotrolora Wii, novi "Magic Motion" će imati funkciju raspoznavanja glasa i gestova, kao i tački za pretraživanje.

Informacije o tome koje će glasovne komande i gestove raspoznavati daljinski upravljač sa ugrađenim mikrofonom i detektorima pokreta, još se drže u tajnosti.

Za sada je poznato samo da ukoliko se detektorom u vazduhu ispiše slovo V, televizor će otvoriti spisak nedavno odgledanih video programa.

Daljinski upravljač će također imati funkciju transformacije 2D u 3D sliku (televizijski aparat će imati specijalni softver za tu funkciju), prenio je ruski poslovni dnevnik "RBK Daily".

Za sada još uvijek nije poznato da li će daljinski biti kompatibilan sa već proizvedenim "pametnim" televizorima LG ili će biti namijenjen isključivo za modele proizvedene 2012. godine.

Najnoviji daljinski upravljač će biti dostupan u prvom kvartalu 2012. godine, objavila je LG, tako da se njegova zvanična prezentacija može očekivati na januarskom sajmu CES.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.