Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa tako ces samo i dalje handriti bateriju jer ce ti se brzo isprazniti. joj budala...
da i ja dodam nesto.. Limer objašnjava da prosječna temperatura od 25 stepeni C čini da litij-jonska baterija izgubi 20 posto svog maksimalnog kapaciteta svake godine. Po tome ispade da mojih 100% je potroseno prije godinu, ali nema veze i dalje radi skoro pa savrseno.
Ne bas, ako prve godine izgubi 20 posto druge godine ce imati 80% od pocetnog kapaciteta, 20% od toga je 16% sto znaci da nakon 2 godine gubis 36 posto pocetnog kapaciteta pod uslovom da ti je baterija konstantno na temperaturi od 25'C i da imas litij-jonsku bateriju.....
danas se koriste litij ionske baterije koje nemaju memoriju pa je sasvim svejedno kako se pune. one imaju određen broj ciklusa punjenja i to je to. za regulaciju se brine elektronika i ako je ona dobro osmišljena baterija će imat dug životni vijek. ove priče su za malu djecu.
Pa ne bih rekao, na primjer ako dvije osobe uzmu identicne baterije i uporede ih nakon godinu dana koristnja, sigurno ce biti mnogo razlicite. Mnogo toga zavisi od individualnog odnosa prema bateriji, koristnja i mnostva drugih faktora, uglavnom da ne bi previse mozglavi oko toga: Ako ti se osteti baterija, kupis novu i to je to.
Bas ja imam vremena da je odrzavam izmedju 40 i 80 %
Još će reći da kad je mobitel isključen da se puni haha . Gluposti.
Ovo je potpuna neistina. Mobiteli su nastimani da automatski iskljuce punjenje baterije iako pise da se puni. Primjetit cete to jer baterija i punjac vise nisu ugrijani pa makar svunoc cuvali ukljuceno u uticnicu. Sve gluplji clanci.
Bateriju treba punit kad je skoro prazna (ne cekati da se mobitel ugasi). Kad mobitel napise da je baterija puna treba sto prije iskljucit punjac. Znaci da ne puni jos satima nakon sto pise da je puna jer je to ostecuje.