Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da se nokia nije drzala symbiana kao pijan plota...sve ove godine bi bila br1...s androidom bi se sada mogla prikljuciti u top 5...
mora se priznat da im je fatalno bilo kada su se odlucili na windows,a slazem se da ih je i symbian utopio.Mada imaju taj renome pa treba vidjet na sta ce to licit
@kurtovizija2 u upravni odbor su dosli ljudi iz microsofta mnogo prije, a google tih godina je bio na pocetku, tako da odluka gdje da odu je bila 50:50
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cuj pocetnicka greska sa symbianom, halo debili, symbian je potojao puno prije androida i iosa, u vrijeme dok je pored njega postojao palm os, windows mobile i jos par potpuno nebitnih OSova. Symbian je bio u skladu sa vremenom tada. Cuj pocetnicka greska, kakav debil i balavac je ovo pisao.
Ali im je bila greska jer nisu odmah na Android OS se prebacili .
Čista komercijala ne bi li se uzelo para od ovaca zaljubljenih u nekadašnj moćni brand. To je prošlo i svijet je otišao dalje, a novi android sigurno nije budući trend.
Gigant se vraća na tržište!!!
Hocu li moci android na nokia N8 koju koristim za posao.
Nema od ovoga nista. Sada moze uspjeti samo ako smisle neki novi operatini sistem ili nesto posebno. A ovako se sa kinezima ganjati, pisi propalo.
Da se nista malo kasno sjetili hahahahahah
Nokia je imala OS baziran na Linuxu koji se zvao Maemo i koji je bio bolji od prvih Android verzija (imao Adobe Flash podršku), sve do Androida 2.0. Izdala je i telefon N900 sa tim OS-om. Problem je bio u tome što je Nokia imala nekakav eksperimentalan pristup tome svemu i brzo je odustala od tog OS-a dok je Google kao lud gurao Android kao najnormalniji OS za smarthpone. Trebali su samo promijeniti ime Maemo u nešto moćnije i ne odustajati od njega.
Za bosansko tržište specijalna serija sa Janjetina Glass ekranom .
vala onaj microsoft os nije ni za ku*ac , vidio sam kod jarana mob nigdje veze
Kako ne kontaju da u očima običnog korisnika ukupna slika o proizvodu pada kada ga spoje sa ovakvim debeljuškastim i neurednim prstima.
@rolenc Model je bio George iz serije Seinfeld, lol...
Ala svi vele kasno je, a ja kažem za velikane nikad nije kasno, jedva čekam mobitel koji je bio car nad carevima
Prosla era tipki, kinezi sad rade vrhunske uredjaje za trecinu cijene samsunga i ostalih, Nokia ce biti samo jedan u nizu proizvodjaca, Sybian je bio dominantan u odnosu na ostale, isto kao sto je android sad u odnosu na sybian i windows os.
@boshniak jeftina radna snaga znači dosta, da ali Nokia je Nokia, njezine tipke su bile perfektnije nego bilo koja današnja "touch" tipkovnica, meni je žao što su mobiteli otišli u ovom smjeru sa Samsungom na čelu, al šta ćeš sad.
kasno marko na kosovo stize..
Propala jeba je simbian