{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Chime.in - prva društvena mreža koja plaća svojim korisnicima

S
18.10.2011. u 12:36
0
8
Chime.in - prva društvena mreža koja plaća svojim korisnicima
0
Chime.in - prva društvena mreža koja plaća svojim korisnicima
Dok Facebook zarađuje milijarde dolara od prodaje reklamnog prostora na stranicama svojih 800 miliona korisnika, korisnici zauzvrat nisu dobili ni jedan cent. Ovakav aranžman je uobičajen, ali Bill Gross, čovjek koji je osnovao novu društvenu mrežu Chime.in, planira to promijeniti i dozvoliti svojim korisnicima da i oni zarade, prenosi Huffington Post.
Gross, inače izvršni direktor Uber Media, kompanije koja je dizajnirala nekoliko aplikacija za društvene mreže, rekao je da će Chime.in plaćati svojim korisnicima za doprinos mreži.

"Dijelite sa Chime.in i Chime.in će dijeliti sa vama. Ovo je novost na društvenim mrežama i napokon je izjednačen interes oglašivača i korisnika", rekao je Gross.

Način na koji bi Chime.in funkcionisao i isplaćivao svoje korisnike jeste da bi im davali 50 posto zarade od prodaje reklama na njihovim stranicama. Pojedinci ili brendovi se također mogu i sami oglašavati i tako prodavati sopstvene proizvode ili usluge.

Većina novih društvenih mreža pokušava privući korisnike obećavajući naprednije opcije i privilegije, međutim Chime.in je pionir što se tiče ideje o plaćanju korisnika.

Ovaj finansijski podsticaj će biti način za privlačenje korisnika prije nego se kritična masa već pridruži, stoji u navodima iz Chime.ina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: