Samo za "odabrane"
71

Caviar predstavio zlatnu iPhone 15 seriju, modeli koštaju do 10.390 dolara

D. B.

Apple je prošle sedmice predstavio iPhone 15 seriju mobitela, a kompanija Caviar je najavila svoje skupocjene zlatne verzije.

Apple je na svom događaju Wanderlust pokazao iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhonea 15 Pro Max, ali ni jedan od njih nema opciju zlatne boje. Ipak, kupci s "dubokim džepovima" imaju rješenje zahvaljujući kompaniji Caviar, koja nudi Pro modele sa zlatnim kućištem i naziva ih Ultra Gold.

Cijena iPhonea 15 Pro Ultra Gold iznosi najmanje 8.800 dolara i ide do 9.890 dolara, dok je za iPhone 15 Pro Max Ultra Gold potrebno izdvojiti minimalno 9.670 dolara koliko košta "osnovni" model. Skuplja verzija modela košta 10.390 dolara.

Kućište Ultra Gold modela napravljeno je od 18-karatnog zlata sa satenskom završnom obradom, dok je Appleov logo na stražnjoj strani načinjen od 24-karatnog zlata. Iz Caviara kažu da je Ultra Gold namijenjen "odabranim", uključujući slavne ličnosti, sportiste, političare i drugu elitu.

Caviar je također predstavio i Ultra Black verzije iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Max. Cijena osnovnog modela iPhonea 15 Pro Ultra Black iznosi 8.060 dolara i ide do 9.060 dolara, dok osnovni iPhone 15 Pro Max Ultra Black košta 8.840 dolara. Cijena najskupljeg modela je 9.560 dolara.

Ultra Black model također posjeduje Appleov logo od 24-karatnog zlata, no kućište je napravljeno od avijacijskog titanija s PVD premazom.

Pored toga, Caviar je predstavio Titan Black, Starry Night i Dark Red verzije iPhonea 15 Pro i Pro Max.

Model Titan Black ima kućište napravljeno od avijacijskog titanija, no Appleov logo je izrađen od crnog sedefa kompanije Van Cleef & Arpels. Dark Red i Stary Nighz modeli sadrže isti Appleov logo, no drugačiji dizajn kućišta.

Dark Red posjeduje kosmičke uzorke inspirisane Marsom, a svaki primjerak ima jedinstven dizajn od mramornog karbona. Iz Caviar akažu da je kućište od kovanog karbona u tamnocrvenoj boji preuzeto iz proizvodnje Lamborghinijevih automobila.

Starry Night varijanta je napravljena od kovanog karbonskog kompozita s ljubičastim vlanikma, koja imaju ozorak nalik na Van Goghovu sliku "Zvjezdana noć". Kao i Dark Red, model Starry Night dolazi s unikatnim dizajnom od mramornog karbona.

Caviar će proizvesti po 99 primjeraka svojih verzija iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Max.