Karl Rove
0

"Bushov mozak" postao član Twitter zajednice

Sarajevo-x.com
Karl Rove i George W. Bush, Foto: AP
Karl Rove i George W. Bush, Foto: AP
Karl Rove, američki politički savjetnik koji je zbog ogromnog utjecaja na američkog predsjednika Georgea W. Busha dobio nadimak "Bushov mozak", postao je posljednja u nizu istaknutih javnih ličnosti koje su postale korisnici Twittera, sve popularnijeg online messaging sajta.

Kako saznaje britanski Daily Telegraph, bivši zamjenik šefa osoblja Bijele kuće prije dva dana postao je član rastuće Twitter zajednice i već je uspio privući više od 1.700 "prijatelja", drugih korisnika Twittera koji su izabrali opciju primanja obavijesti o promjenama statusa Karla Rovea.

Za razliku od drugih slavnih i poznatih osoba poput Baracka Obame i Britney Spears, koji su za postavljanje svojih postova zadužili pomoćnike, Rove, čini se, bez ičije pomoći koristi Twitter. Ova web stranica inače svojim korisnicima pruža mogućnost postavljanja informacija o sebi, a dužina teksta je ograničena na 140 karaktera.

Tako je u jednom postu priznao kako on "nije novi medijski ninja", već kako mu je čari Twittera otkrio asistent. "Za sada mi se sviđa", kratko je prokomentarisao.

U većini postova Karl Rove navodi detalje svojih TV gostovanja, predavanja, članaka, te je do sada već razmijenio "tople" poruke s drugim korisnicima Twittera.

Do sada su se najmanje dvije osobe na Twitter registrovale pod njegovim imenom i prezimenom, pa je Rove morao na svojoj službenoj web stranici potvrditi kako se ovaj put zaista radi o "pravom pravcatom" Karlu Roveu.

Politički strateg iz Republikanske stranke 2007. godine napustio je Bijelu kuću i od tada radi kao politički komentator za Newsweek, Wall Street Journal i Fox News.

Karl Rove je veoma omražen među demokratama, jer je glavni krivac za trijumfe Georgea W. Busha u predsjedničkim utrkama 2000. i 2004. godine, te ga čeka još puno posla ukoliko na Twitteru planira steći popularnost koju uživa novi američki predsjednik Barack Obama (165.414 "prijatelja").