Dell gaming car pack
7

Bugatti Chiron konačno dostupan ljubiteljima igre Forza Motorsport 7

Klix.ba
Developeri igre Forza Motorsport 7, Turn 10 Studios, objavili su februarsku kolekciju automobila za ovu popularnu trkaću simulaciju (Dell gaming car pack), a igrači su konačno dobili Bugatti Chiron.

Za igrače koji uživaju u hiperautomobilima, nedostatak Chirona je predstavljao manu za igru Forza Motorsport 7, posebno jer ova igra ima obilnu kolekciju sa više od 700 vozila. No, sada je usvojen i taj zahtjev, tako da mogu iskusiti vožnju automobila sa 8,0-litarskim W16 motorom s četiri turbopunjača, koji razvija 1.479 KS te od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekundi prije nego dostigne ograničenu brzinu od 420 km/h.

Osim Chirona, igrači su dobili i Kia Stinger, automobil potpuno dugačiji od ultraekskluzivnog Chirona. Verzija u Forzi ima pogon na stražnje točkove, a posjeduje 3,3-litarski V6 biturbo motor. U stvarnom svijetu kupci mogu dobiti sedan s 2,0-litarskim četverocilindričnim motorom s turbopunjačem, a opciono je moguće dobiti i pogon na sva četiri točka u oba slučaja.

Oni koji žele novi SUV visokih performansi u Forzi, tu je Dodge Durango SRT sa 6,4-litarskim V8 motorom i 475 KS, koji do "stotke" stiže za 4,4 sekunde.

Dio paketa je i pickup Ram 2500 Power Wagon.

Što se tiče klasičnih automobila, tu je australski Holden HK Monaro GTS 327 iz 1968. godine. Tada je Holden osvojio utkru u Bathurstu. Impresivne performanse omogućava 5,4-litarski V8 motor uparen sa četverostepenim manuelnim mjenjačem i diskovima na prednjoj osovini.

Paket uključuje i dva moderna trkaća automobila, Aston Martin Racing V12 Vantage GT3 i Audi #17 Rotek Racing TT-RS koji drži rekord za najbrži automobil s prednjim pogonom na utrci Pikes Peak.

Najnovija nadogradnja Forze 7 omogućava da gledate druge igrače tokom multiplayer igranja igre, a omogućena je i korekcija startnih pozicija.