Istraživanje
0

Britanci troše osam dana godišnje na probleme sa računarom

Sarajevo-x.com
Rezultati novog istraživanja pokazali su da Britanci potroše osam dana tokom godine na savladavanje problema sa računarima kod kuće i na poslu.

Korisnici se najviše nerviraju dok čekaju da se digne sistem, kada im se istroši baterija od laptopa i dok pretražuju datoteke.

Strpljenje korisnika također testiraju i česti "pop-upovi", instaliranje novih programa i internet sigurnosne prijetnje, javlja BBC.

Ove su situacije jednako frustrirajuće kao i gužva u saobraćaju ili gubljenje novčanika punog novca, pokazalo je istraživanje koje je proveo Microsoft MSN.co.uk.

Jedan od pet radnika svoje frustracije liječi udaranjem miša ili tastature, a jedna trećina viče na računar. Ostatak se u slučaju problema radije opusti uz šolju čaja ili jednostavno odšeta prepuštajući rješavanje problema nekome drugom.

Polovina Evropljanja je u istraživanju rekla da dnevno potroši deset minuta na rješavanje problema sa računarom, dok je čak četvrtina Britanaca izjavila da 30 minuta svakog dana potroše na isti problem, što čini osam dana godišnje.