Tehnologija
58

Promo / Brend Tesla predstavio Android TV Tesla S901 sa glasovnim naredbama

Brend Tesla predstavlja novi Tesla S901 powered by Android TV: Vaše želje za njega su zapovijest. I to glasovna. - navodi se u saopštenju ove kompanije.

Koji film želite da pogledate, koju emisiju da ispratite, koju internet stranicu da posjetite, koju aplikaciju da učitate? Samo recite, i to doslovno – u mikrofon na daljinskom upravljaču. Novi Tesla S901 powered by Android TV ispunjava sve želje – filmovi, serije i aplikacije, uz gledanje sadržaja sa mobilnih uređaja i cijeli internet na vašem TV-u. Ovaj uređaj predstavlja integraciju računara, gejming konzole i televizora – i tako čini pravi multimedijalni uređaj za vaš dom. Android TV: certifikovani operativni sistem kreiran za televizor Tesla S901 TV pokreće Android TV 7.0 – posebna verzija dobro poznatog operativnog sistema, maksimalno prilagođena velikim ekranima i daljinskom upravljaču. Aplikacije za Android TV preuzimaju se sa Google Play prodavnice, optimizovane su za rad na televizorima i automatski se ažuriraju.

Uživanje u igricama u stilu prave konzole Tesla S901 powered by Android TV dolazi sa gratis gamepad-om, za uživanje u igicama u stilu prave konzole, samo na velikom 4K UHD ekranu. Sve ovo praćeno je hardverskom snagom koja omogućava odlične gaming performanse, a tu je i beskrajna lista aplikacija iz Google Play prodavnice koja pokriva interesovanja cijele porodice.

Google Cast U mnoštvu zanimljivih funkcija i mogućnosti, nalazi se i Google Cast – tehnologija koja Tesla S901 televizorima omogućava bežičnu vezu mobilnim uređajima i kućnim računarima. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, multimedijalne sadržaje koji imate u svom telefonu, tabletu ili računaru moći ćete bežično da reprodukujete na velikom 4K UHD ekranu, bez dosadnog prebacivanja sadržaja na USB fleš memoriju.

Dva daljinska upravljača Uz sva tri modela Tesla S901 televizora dolaze dva daljinska upravljača. Jedan od njih ima klasičan raspored i broj tastera, dok je drugi opremljen isključivo tasterima koji su neophodni za upravljanje smart funkcijama i aplikacijama, za olakšano upravljanje uređajem. Ali, dodatni daljinski upravljač u sebi krije još nešto – mikrofon.

Upravljanje glasom Uz Android TV operativni sistem, svojim glasom možete da pokrećete aplikacije ili pretražujete internet. Jednostavno je – na ekranu izaberite ovu komandu, a zatim u mikrofon recite koji film i koji YouTube klip želite da pogledate, koju internet stranicu da posjetite, koju aplikaciju da učitate... Tesla S901 savršeno razumije i naš jezik, i uz to pamti vaš lični ukus, pa ćete uskoro moći da očekujete preporuke za nove filmove, serije i sve drugo što biste poželjeli da pogledate.

Procesor, RAM i interna memorija Svi modeli iz Tesla S901 serije televizora imaju identične specifikacije kada je reč o unutrašnjim komponentama, a to su Cortex A53 procesor, 2,5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Hardverska platforma je dovoljno snažna čak i za pokretanje zahtijevnijih video igara, kao što su „Asphalt 8 Airborne“, „Leo’s Fortune“, „Minion Rush“ i druge. Naravno, S901 je opremljen i USB priključcima (1 x USB 2.0 i 1 x USB 3.0) pa na njega možete povezati miš i tastaturu.

Ekran od 8 miliona piksela Tesla S901 televizori opremljeni su ekranima 4K UHD rezolucije, sa Direct LED pozadinskim osvjetljenjem. Drugim riječima, više od 8 miliona piksela kreira nevjerovatno oštru sliku. Kada svemu dodamo dinamički kontrast od 100.000:1, osvijetljenost od 300 cd/m2 i uglove vidljivosti od 176/176 stepeni (horizontalno/vertikalno), jasno je da TESLA S901 u korak prati svjetske industrijske standarde.

Integrisani Sound Bar U svijetu audio-video uređaja, kvalitet zvuka je važan koliko i kvalitet slike. Zbog toga su Tesla S901 televizori opremljeni integrisanim Sound Bar-om, jest stereo sistemom sa dva snažna zvučnika smještena u posebno rezonatorsko tijelo. Dodaćemo i to da audio sistem Tesla S901 televizora ima i podršku za Dolby DTS tehnologiju zvuka.

Dizajniran da očara Ono što ćete prvo primjetiti kod novih Tesla S901 televizora je njihov dizajn, koji vas lako može prevariti i navesti da pomislite da je riječ o uređajima od čije će vam se cijene zavrtjeti u glavi. Međutim, Tesla S901 je dokaz da kućište od kvalitetnog, dijamantski sječenog i obrađenog aluminijuma ne mora da bude odlika samo najskupljih modela televizora iza kojih stoje najveća svjetska imena elektronske industrije.

Sve vrste digitalnog signala Tesla S901 posjeduje odgovarajuće prijemnike za sve aktuelne vrste digitalnog televizijskog signala, odnosno DVB-T/T2 i DVB-C. Zahvaljujući ugrađenom DVB-T2 prijemniku, neće biti potrebe za kupovinom dodatnog Set-Top-Box uređaja ukoliko TV signal dobijate terestrijalno, to jest putem sobne ili krovne antene.

"Zbog svega ovoga, nadamo se da ćete uskoro biti u prilici da isprobate Tesla S901 powered by Android TV i uvjerite se u mogućnosti ovog izuzetnog uređaja. Tesla S901 seriju televizora čine tri modela: 43S901SUS dijagonale 43 inča, 49S901SUS dijagonale 49 inča i 55S901SUS dijagonale 55 inča. Potražite ih u maloprodajnim objektima naših poslovnih partnera, a detaljnu specifikaciju pronađite na našem web sajtu: www.tesla.info", navodi se u saopštenju.