Nova nadogradnja
150

Bragijeve bubice prevode ono što vam neko priča na jeziku koji ne poznajete

Klix.ba
Pametne slušalice Dash Pro (Foto: Bragi)
Pametne slušalice Dash Pro (Foto: Bragi)
Njemačka startup kompanija Bragi ponovo je nadogradila i usavršila njihove bežične pametne slušalice ili bubice, kako ih mnogi danas nazivaju. Naime, nove Bragi bubice odsad mogu u stvarnom vremenu prevoditi ono što vam neko priča na jeziku koji ne poznajete.

Bragi je obećao još prilikom proizvodnje bubica kako će one imati mogućnost prevođenja, ali dosad nisu uradili ovu nadogradnju. Bubice funkcioniraju tako što se povežu sa aplikacijom iTranslate. Na taj način, sve što čujete u trenutku, a ne razumijete, Bragi bubice će automatski prevesti za vas.

Nove bubice su veoma lijepog dizajna i gotovo neprimjetne kada ih stavite u uši. Bragi ih je nazvao Dash Pro, a koštaju 329 dolara. Jako su lagane za povezivanje sa mobitelom putem bluetootha, a baterija im može trajati i po pet sati, što je duplo više u odnosu na prošli model ovih pametnih slušalica. Dugoročni cilj kompanije Bragi jeste da ugradi mini računare u ove slušalice.

Pored prevođenja, Bragi je na novim slušalicama unaprijedio i slušanje muzike, koju korisnici ovih bubica odsad mogu mijenjati, pojačavati ili zaustavljati pokretima glave. Inače, Bragijeve Dash slušalice poznate su po tome što ih možete kontrolisati i nekim drugim dijelovima tijela, zbog čega se smatraju ličnim asistentom koji prati sve vaše životne aktivnosti.