{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom krajem augusta uvodi probno testiranje LTE mreže

5.8.2013. u 14:35
0
62
BH Telecom krajem augusta uvodi probno testiranje LTE mreže
0
BH Telecom krajem augusta uvodi probno testiranje LTE mreže
Foto: AFP
BH Telecom, Ericsson Nikola Tesla d.d. Zagreb i Ericsson Nikola Tesla d.o.o Sarajevo potpisali su Ugovor o probnom testiranju sistema LTE (Long Term Evolution), kojim su definisani prava i obaveze ugovorenih strana tokom ograničenog trajanja probnog perioda.
LTE je napredna tehnologija koja predstavlja četvrtu generaciju mobilnih mreža (4G) i korisnicima omogućava znatno veće brzine prijenosa podataka pružajući im jedinstvena iskustva u razmjeni najzahtjevnijih multimedijalnih sadržaja.

U probnom periodu svi korisnici koji se nađu u testnoj zoni bit će u mogućnosti putem svojih smarthphone uređaja, tableta, laptopa, TV kamera i slično besplatno koristiti servis pristupa internetu i multimedijalne data bazirane usluge (video, VoIP). Planirano je da testni period na početku bude ograničen na uže područje grada Sarajeva.

Iz BH Telecoma su za Klix.ba kazali da je u toku montiranje LTE opreme na bazne stanice. "Tačan datum puštanja LTE mreže zavisi od završetka fizičkih radova na baznim stanicama, kao i uspješnog završetka testiranja signala. Očekuje se da će signal biti pušten do kraja mjeseca augusta, a tačan datum puštanja bit će naknadno objavljen", kažu u BH Telecomu.

Trail LTE mreže realizovat će se u užem dijelu grada Sarajeva te je planirano da se signalom pokrije područje od Marijin-Dvora do Baščaršije. Oprema će biti montirana na 10 postojećih baznih stanica na tom području. Predviđeno je da probni period traje do 60 kalendarskih dana od dana puštanja signala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: