Nastali na Blogger.ba
0

Bh. blogeri se po prvi put okupljaju u Tuzli

Piše: Tatjana Sekulić
Nekoliko aktivnih blogera iz bosanskohercegovačke blogerske zajednice odlučilo je 17. jula u Tuzli organizirati prvi susret bh. blogera. Ističu kako su blogeri danas postali jako bitan sloj društva, to su osobe koje se ne jedan način bave i građanskim novinarstvom i na koje se nerijetko poziva kao na izvor informacija.

"Burek blog ove godine organizuje četvrti Burek blog teniski turnir u Tuzli, te nam je namjera da se upravo tada okupe bh. blogeri. Planiramo prirediti skromnu zabavu na kojoj ćemo imati priliku da jedni druge upoznamo, razgovaramo, ali i da se dogovorimo o našem daljnjem djelovanju. Blogeri su danas veoma važni. Na zapadu se sve veći broj korisnika interneta okreće blogerima kao bitnom izvoru vijesti, a to i kod nas postaje praksa", kazao je za Sarajevo-x.com bloger Emir Džambegović, inicijator okupljanja.

Na malu zabavu su dobrodošli svi blogeri. Kako kažu organizatori druženja, ugovoreni susret je izvrsna prilika za upoznavanje blogera, odnosno ljudi koji nesebično svoje tekstove objavljuju na blogovima i dijele informacije s drugima.

"Okupljanje bh. blogera je izvrsna prilika da se mi kao 'moć alternativnih medija' oglasimo nekom deklaracijom. Želimo da se obratimo medijima, predstavimo javnosti i ukažemo na značaj bloga", istakao je Džambegović.

Kako kažu organizatori, blogeri sa Burek bloga, zainteresiranost za prvi susret u Tuzli je velika. No, ipak žele još jednom pozvati sve bh. blogere, ali i one koji samo posjećuju blogove, da dođu tu noć u Tuzlu, upoznaju se sa svojim "kolegama" i bh. javnosti ukažu na značaj bloga kao alternativnog, ali vrijednog medija.